EIGEN IMPORT

De Wijn Genoten Maarssen zoekt continue naar de beste wijnen binnen de assortimenten van diverse importeurs in Nederland, maar importeert enkele parels natuurlijk graag zelf!

Hierbij een kort overzicht van de ‘eigen wijnhuizen’:

Pascal-Ponson, Champagne, Frankrijk. Een klein bedrijf met groot oog voor kwaliteit. De familie Ponson bezit 13,5 hectare aan wijngaarden verspreid over 5 dorpen, alleen maar Premier Cru, in de regio Montagne de Reims. Ontzettend goede prijs-kwaliteit, dus geniet & repeat!

Paitin, Barbaresco, Piemonte, Italië. Producenten in de Langhe regio sinds 1796. Hun ongelooflijk elegante stijl vind je terug in de 5 verschillende Barbaresco’s die wij voeren, maar spanning en sensatie tref je ook al naar hartenlust in de twee Nebbioli en de uiterst smaakvolle Dolcetto.

Roberto Ferraris, Piemonte, Italië. Het wijndomein werd in 1923 opgericht door Stefano Ferraris. Hij is de kleinzoon van Stefano Ferraris. Het domein ligt in de gemeente Agliano Terme, in het hart van de historische zone van Barbera d’Asti en Nizza. De wijngaarden bestaan gedeeltelijk uit oude stokken waarvan sommige zelfs tot 70 jaar oud. Wij importeren 4 Barbera’s en 1 Nebbiolo. Fijn!

Weingut Nelles, Ahr, Duitsland. De eerste traceerbare wijnbouw vond hier plaats in 1479 (!) Op slechte 2 uur en 45 minuten rijden vanaf Utrecht tref je het geweldige Ahr dal. Een bijzonder microklimaat zorgt voor fijne riesling en hele rijke Spatburgunders. Hier ontdekten we dit minder bekende, maar oh zo fijne VDP wijnhuis waar Thomas en Philip Nelles zorgen voor geweldige wijnen; van basis tot Grosse Gewachse!

Egon Schmitt, Pfalz, Duitsland. In de Pfalz maakt Egon Schmitt een hele riante serie wijnen. Vele rieslings, maar ook Grauer Burgunder en Spätburgunder.